A Laktobacillus bulgaricus 99,96% ban lebontja a laktózt (tejcukrot).

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint 15 fajta probiotikus baktériumot ismerünk. Közülük, a 2005-ben, az USA kongresszusa által elfogadott dokumentum szerint az emberiség számára legnagyobb jelentőséggel bíró éppen a Lactobacillus bulgaricus.

A Laktobacillus bulgaricus az egyetlen probiotikus baktérium, amely nevében egy nemzet és egy földrajzi terület nevét hordozza. Az első mikroorganizmus, amit az ember évezredekkel ezelőtt felfedezett és egyben megváltoztatta az emberi faj fejlődését. A növényi eredetű laktobaktériumok közül a Lactobacillus Bulgaricus a legjelentősebb, kedvező hatással van az emberi szervezetre: serkenti az immunrendszert, véd az urogenitális fertőzésektől, irányítja a bél mikroflóráját, csökkenti a kolesztelorszintet és vércukor szintet, gyógyítja a gyomrot, beleket, májat, prosztatát és antialergikus hatással rendelkezik.

Az EÚ Bizottság 432/2012 sz. Rendelete – Az egészségre vonatkozó engedélyezett állítások jegyzéke egyedül a Lactobacillus bulgaricust és a Streptococcus thermophilust tartalmazza mint mikroorganizmusokat. Ezen engedélyezett állítás szerint ha 1 gr adag több mint 108 CFU-t (telepképző egységet) tartalmaz, akkor elősegíti a laktóz emésztését.

A Laktobacillus bulgaricus 99,96%-ban lebontja a laktózt (tejcukrot).

A Laktobacillus bulgaricus az egyetlen probiotikus baktérium, amely D(-) tejsavat képes létrehozni, ezáltal erős rákölő és antioxidáns hatása van és ugyanilyen jó hatása van különböző sugárzások ellen is.

Az első Laktobacillus bulgaricust tartalmazó probiotikus termékek fejlesztése a bulgár kormány rendelete alapján a múlt század nyolcvanas évebeiben kezdődött prof. Nikola Alexandrov Csc. vezérőrnagy vezetésével. A cél egyedi termékek és élelmiszerek kifejlesztése volt a nemzetközi űrprogram (INTERKOZMOS) részére.

A termékek a világűrben sikeres teszten estek át a második bulgár űrhajós repülésénél.

2000 után, amikor feloldották a program titkosítását, kezdőthetett el a termékek gyártása és értékesítése a szabad piacokon. A termékek következő generációjának gyártását a bulgár Daflorn vállalat kezdte el. Ezek a termékek nagyban hozzájárultak a bulgár hadsereg kambodzai, koszovói, iraki és afagnisztáni miszziói sikeréhez valamint az antarktiszi és himalájai expediciók sikeréhez is.

A Daflorn vállalat probiotikus termékei klinikai és experimentális teszteken esnek át egyrészt Bulgáriában (Orvosi Katonai Akadémia Szófia, PIROGOV Kórház Szófia, Orvosi akadémiák Várna, Szófia és Pleven, Bulgár Tudományos Akadémia), másrészt külföldön is (Orvosi Katonai Akadémia Cseh Köztársaság és Lengyelország, Német sportegyetem Köln).

A fenti intézetek több mint 10 experimentálist kutatást végeztek el a Daflorn probiotikus termékeivel. A Lactobacillus bulgaricus-t tartalmazó termékek kedvező hatását vizsgálták az emberi szervezetre elsősorban a fekélyes megbetegedéseknél, májbetegségeknél, sugárbetegségeknél, zsírcsere zavaroknál, stb.

Több mint 30 klinikai tesztet végeztek el 1500 felnőtt és 50 gyermek pacienssel. A tesztek a termékek hatását vizsgálták a fertőzőses és nem fertőzéses hasmenéseknél, az anyagcsere zavaroknál, májbetegségeknél, narkomániánál, immunrendszer betegségeknél, magas koleszterol szintnél és a gyomor- béltraktus károsodásánal.

Jelenleg a Daflorn vállalat termékei teljesen egyediek a világon. A termékek Lactobacillus bulgaricus-t tartalmazó, kiegyensúlyozott, működő étrendkiegészítők új generációját képezik. Az eredeti bulgár savanyú tej csúcs koncentrációját tartalmazzák, melyből egy biotechnológiai folyamat segítségével csak az egészségre kedvező hatással rendelkező komponeseket vonják ki.

Az évek során kifejlesztett gyártási folyamat lehetővé teszi több milliárd élő és látens Lactobacillus bulgaricus baktérium “elhelyezését” egy gramm száraz portermék formájában, szobahőmérsékleten tárolva. A technológiai folyamat során a tejproteinek és a kazein 21 esszenciális és nem esszenciális aminosavra, tejzsírokra, zsírsavakra bomlanak, a tejcukrok egyszerű cukrokra bomlanak, a laktóz pedig teljesen lebomlik. Az emberi szervezetben energia megterhelés nélkül, sejtszinten azonnal felszívódnak.

A világszerte elvégzett kisérletek eredményei azt bizonyítják, hogy a Leucin, Izoleucin és Valin aminosavak képesek meghosszabbítani az emberi életet, ezért “Az Élet koktéljainak” nevezték el őket. A Daflorn termékei ezeket az aminosavakat is tartalmazzák.

A termékek hatásait a Daflorn vállalat a japán MEIJI MILK PRODUCTS Co. Tokyo társasággal közösen vizsgálja egy orvosi – biológiai kutatás keretén belül. Több disszertációs munka is bizonyítja, hogy a Lactobacillus bulgaricus-t tartalmazó Daflorn termékek kedvezően támogatják a komplex gyógyító folyamatokat. A kutatasások eredményeit több mint 60 szakfolyóiratban publikálták nemcsak Bulgáriában, hanem Bulgárián kívül is. Az eredményket több mint 20 nemzetközi orvosi konferencián és fórumon neves szakemberek prezentálták. A termelés paraméterei kielégítik az ISO 22000:2005 norma feltételeit.

A termékek szabadalmi oltalom alatt állnak és klinikailag teszteltek a vezető bulgár és nemzetközi szakintézmények által. (Orvosi Katonai Akadémia Szófia, PIROGOV Kórház Szófia, Orvosi akadémiák Várna, Szófia és Pleven, Bulgár Tudományos Akadémia), másrészt külföldön is (Orvosi Katonai Akadémia Cseh Köztársaság és Lengyelország, Orosz Kozmológiai Intézet).

A Daflorn termékeiben jelenlévő Lactobacillus bulgaricus baktériumok életképességét a “Működő probiotikus élelmiszerek – a modern tudomány hozzájárulása az élelmiszer gyártó technológiákban” projekt is vizsgálja. A projektet az “Amerika Bulgáriáért” nevű alap finanszírozza, a kutatást a Plovdivi Élelmiszer Technológiai Egyetem és Kaliforniani Davis Egyetem munkatársai végzik.

A Daflorn az első bulgár, és egyben a második közép-európai vállalat, amely a Nemzetközi Probiotikus Szervezet rendes tagja.

(IPA, www.internationalprobiotics.org)

A termékek nem tartalmaznak tartósítószereket, szintetikus vegyi anyagokat, genetikailag módosított organizmusokat (GMO) és doppingnak minősülő anyagokat. Nincs semmilyen mellékhatásuk, bármely gyógyszeres gyógyítással közösen alkalmazhatóak időbeli korlátozás és szünetek nélkül.

Tudjon meg még többet

 
Laktózérzékenység csökkentő hatás 30 nap alatt
 
e-mailben küldjük a részleteket
Hozzájárulok, hogy a jövőben e-DM levelet kapjak és elolvastam az ASZF-t
Nem küldünk SPAM leveleket, csak probiotikummal kapcsolatos információkat.

You have Successfully Subscribed!