Több mint 30 esztendős tudományos fejlesztés alapján

Hogyan hatnak az emberi szervezetre a Lactobacillus Bulgaricus-t

tartalmazó probiotikumok?

A Daflorn a Nemzetközi Probiotikum Szervezet tagja

Prof. Dr. Nikola Alexandrov MD, PhD, ScD nyugalmazott vezérőrnagy

Dr. Daniela Petrova MD, PhD

A világon először 2011-ben N. Alexandrov és D. Petrova izolálták a tejsav mikroorganizmusok probiotikus társulását.

Ez a probiotikus társulás 8 vadon élő, 4 fajta tejsavbaktériumból álló természetes törzsből áll.

 

Emésztési zavarai vannak, meggyengült az immunrendszere vagy allergiával küzd?

Ismerje meg Ön is a probiotikumok modern elméletét.

a probiotikumok modern elmélete

Rákellenes hatás

Az Lactobacillus bulgaricus az egyetlen probiotikum, amely tiszta D(-) tejsavat termel, amely meghatározza annak erősebb antimutagén, rákellenes és gyulladás gátló hatásait.

Élelmiszer terápia

Speciális táplálékként alkalmazzák a nehéziparban dolgozók, pilóták, a bolgár tengeralattjárók személyzete, katonák, és a súlyos megbetegedésben szenvedő emberek is.

Garancia

LACTOBACILLUS BULGARICUS

A VILÁG EGyIK LEGŐSIBB

PROBIOTUKUMA

 

 

A Daflorn Ltd.

a Nemzetközi Probiotikum Szervezet tagja

A tudósok szerint 15 fajta probiotikus baktériumot ismerünk. Közülük az emberiség számára az egyik legnagyobb jelentőséggel bíró éppen a Lactobacillus bulgaricus.

 

Laktobacillus bulgaricus

… az egyetlen probiotikus baktérium, amely nevében egy nemzet és egy földrajzi terület nevét hordozza. Az első mikroorganizmus, amit az ember évezredekkel ezelőtt felfedezett és egyben megváltoztatta az emberi faj fejlődését. A növényi eredetű laktóbaktériumok közül a Lactobacillus bulgaricus a legjelentősebb, kedvező hatással van az emberi szervezetre.

WHO szerint a legjelentősebb

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint 15 fajta pro-biotikus baktériumot ismerünk. Közülük, a 2005-ben, az USA kongresszusa által elfogadott dokumentum szerint az emberiség számára legnagyobb jelentőséggel bíró éppen a Lactobacillus bulgaricus.

Nem tartalmaz tartósító szereket

szintetikus vegyi anyagokat, genetikailag módosított organizmusokat (GMO) és doppingnak minősülő anyagokat. Nincs semmilyen mellékhatásuk, bármely gyógyszeres gyógyítással közösen alkalmazhatóak időbeli korlátozás és szünetek nélkül.

Az egyetlen pro-biotikus baktérium

… amely  D(-) tejsavat képes létrehozni, ezáltal erős rákölő és antioxidáns hatása van és ugyanilyen jó hatása van különböző sugárzások ellen is.

 

 30 éven át több mint 4 000 emberen klinikailag tesztelve…

 

Ma még laktózérzékeny, de akár egy hónap múlva, már majszolhatja a legfinomabb laktózt tartalmazó ételeket.

Mi az erőssége ?

Alacsony laktóztartalmú probiotikus, forrásvízből származó pro-biotikus mikroorganizmusokat tartalmaz.Tartalmazza az összes egyedi probiotikus törzset, melyek bulgáriai forrásvizekből vannak elkülönítve.

Ajánlások: Laktózérzékenység, lisztérzékenység, koleszterin, Crohn betegség, hisztamin, hasmenés, immunrendszer, colitis, szenioroknak, szív, emésztés, alkalmas férfiaknak, kimerültség.

Mi az erőssége ?

Az egyetlen kecsketejen tenyésztett probiotikum, mely alkalmas tehéntej fehérjére allergiás gyermekek és felnőttek részére.

Ajánlások: Kazein alergia, asztma, lisztérzékenység, hisztamin, immunrendszer,  gyermekeknek alkalmas.

 

Mi az erőssége ?

A fügekaktusz kivonat testsúly csökkentő hatását főleg annak köszönheti, hogy megelőzi a víz visszatartását az emberi szervezetben és segíti annak a szervezetből való kiürítését. (vizelethajtó hatás) Nagyon erős antioxidáns. Hatásosan formálja az Ön alakját, növeli teste és elméje tónusát.

Ajánlások: Immunrendszer, testsúly csökkentés, alkalmas nőknek, víz visszatartás.

Mi az erőssége ?

Alacsony laktóztartalmú probiotikum, forrásvízből származó pro-biotikus mikroorganizmusokat tartalmaz.

Ajánlások: Akné, alergia, lisztérzékenység, Crohn betegség, divertikulitisz, nőgyógyászati problémák, hisztamin, hasmenés, immunrendszer, colitis, zsírszegény, munka PC-vel, szív, terhesség, alkalmas gyerekeknek, alkalmas nőknek, epe, máj, hasnyálmirigy.

Gyakori kérdések

Mikor használjunk probiotikumokat?

A 21. századi orvostudomány az egészség fejlesztésére és a betegségek megelőzésére fókuszál. Ebben az értelemben a probiotikumok nagy segítséget nyújtanak. Rendszeres fogyasztásuk akkor is hasznos, ha nem vagyunk betegek vagy nincs semmilyen panaszunk.

 

A probiotikumokat minden olyan esetben fogyasztanunk kellene, amikor különböző tényezők hatására a káros mikrobák nagy mennyiségben elszaporodnak. Például a következő esetekben is ajánlott a probiotikumok fogyasztása: antibiotikumos kezelés, vírusos és bakteriális fertőzések, túltelítettség utáni állapot, fizikai és szellemi túlterheltség stb.

Mely baktériumok számítanak probiotikumnak?

A mikroorganizmusok három csoportba oszthatók:

  1. probiotikumok (hasznos)
  2. viszonylag patogénok – betegséget csak gyenge immunitás esetén okoznak
  3. patogénok (betegséget előidéző kórokozók)

A probiotikus baktériumok három csoportba sorolhatók:

  • laktobacillusok
  • tejsav kokkuszok
  • bifidobaktériumok

Elterjedt probiotikus baktériumok, melyeknek bizonyított a jótékony hatásuk:

Laktobacillusok

  • Lactobacillus bulgaricus
  • Lactobacillus acidophilus
  • Lactobacillus casei
  • Lactobacillus plantarum
  • Lactobacillus rhamnosus
  • Lactobacillus reuteri
  • Lactobacillus helveticus

Tejsav kokkuszok

  • Streptococcus thermophilus
  • Lactococcus faecium
  • Lactococcus lactis

Bifidobaktériumok

  • Bifidobacterium bifidum
  • Bifidobacterium longum
  • Bifidobacterium infantis
  • Bifidobacterium breve
Mitől függenek a probiotikus baktériumok előnyös tulajdonságai?

A tejsavbaktériumok kedvező hatása attól függ, hogy képesek-e rátapadni a vastagbélre. Minél erősebb tapadásra képesek, annál erőteljesebb lesznek a baktérium jótékony hatásai.

Számos tudós kutatásai, mint pl. S. Biunchi, H. Chomakov és mások, azt igazolják, hogy a Lactobacillus Bulgaricus jobb tapadási tulajdonsággal rendelkezik, mint a többi probiotikus baktérium.

Milyen hatásai vannak a probiotikus baktériumoknak?

A probiotikus baktériumok a következő hasznos hatásokkal rendelkeznek:

  • ösztönzik az immunrendszert,
  • gátolják a daganatos betegségek kialakulását, különösen a vastagbélben,
  • leállítják a káros baktériumok elszaporodását,
  • csökkentik a koleszterinszintet, és antioxidáns hatásúak,
  • jótékonyan hatnak a szív és agyi megbetegedésekre,
  • vérnyomás csökkentő hatásuk van,
  • megelőzik az urogenitális fertőzéseket,
  • leállítják a Helicobacter pylori és a Mycobacterium paratuberculosis fejlődését fekélyek esetén,
  • vastagbél gyulladás esetén segítik a laktóz lebontását.

Emellett a probiotikus funkcionális élelmiszereknek tápláló és a szervezetre nézve hasznos hatásai vannak, mivel

  • növelik az ásványi anyagok és nyomelemek asszimilációját,
  • elősegítik a vitaminok szintézisét,
  • fokozzák a hormonok szintézisét,
  • fehérjék, zsírok és szénhidrátok asszimilációját,
  • serkentik a szervezet növekedését
  • méregtelenítik a májat.
Mi a különbség a bifidobaktériumok és a lactobacillus mint probiotikus baktérium között?

A bifidobaktériumok és laktobacillusok megtalálhatóak a gyermekek szervezetében.

A kamaszkor kor után a bifidobaktériumok száma csökken, és felnőttkorban ráadásul teljesen el is tűnik, a lactobacillus túlsúlya révén.

A női hüvelyi flóra, mely laktobacillusokból áll, bizonyítja ezt a tényt.

A kérdés, hogy kell-e pótolni a bifidobaktériumokat a felnőtteknél, mivel a feltételezés, hogy természetes körülmények között a lactobacillusok dominálnak az emberi testben, még nem lett kivizsgálva.

A tejsavbaktériumok több mint 50% tejsavat termelnek a tejcukorból. Ezek széles körben elterjedtek a természetben, a tejtermékekben, teában, szeszes italokban, kolbászban, savanyúságokban, stb.

A lactobacillusokkal szemben a bifidobaktériumok kevesebb tejsavat termelnek, viszont ecetsavat hoznak létre.

Ezek kevésbé elterjedtek, és még további tanulmányokat igényelnek.

Mi a különbség a Lactobacillus bulgaricus és a többi probiotikus baktérium között?

A L. bulgaricus-on kívül, az állati eredetű probiotikus baktériumok állandó jelleggel megtalálhatóak az ember, sertés, majmok és más állatok vastagbélrendszerében.

Szülés során bekerülnek a szervezetbe, a magzatvíz és az anya hüvelyváladéka által.

A Lactobacillus bulgaricus növényi eredetű, a természetben tölgyfák kérgében, egyes füvek virágzataiban, virágokban és hangyákban található meg.

Az emberi szervezetbe a tejsavas ételek révén jut be. Ott együttműködik egy másik tejsavbaktériummal a Str. thermophilusszal. Ez a szimbiózis meghatározza az immunrendszer fokozott működését, rákellenes, érelmeszesedés ellenes, jótékony hatásokat fejt ki.

Hatásai felerősödnek, mivel csak ez termel D-(-)-tejsavat, melynek lényegesen nagyobb immunrendszer-serkentő, rákellenes, antibakteriális hatása van, összehasonlítva a többi laktobacillusal.

A termelt tejsav miatt, a káros mikrobák fejlődéséhez szükséges feltételek megszűnnek. A tejsav-baktériumok bizonyos más előnyös anyagokat bocsátanak ki a szervezet számára – bakteriocideket, melyek szintén gátolják a káros baktériumok fejlődését.

Olyan anyagokat termelnek, amelyek rákellenes hatásúak, gátolják az érelmeszesedést, védenek a sugárzás káros hatásai elől, allergiaellenesek, antioxidáns hatásaik vannak, stb.

Az elmúlt években megállapították, hogy a Streptococcus thermophilus, megtalálható az eredeti joghurtban, alkohol-dehidrogenázist idéz elő, amely az alkohol lebontásánál játszik fontos szerepet.

Hogyan válasszunk probiotikumot?

Ez attól függ, hogy milyen hatást szeretnénk kiváltani.

Így például, a Laktera  kapszulák probiotikumokat, valamint növényi kivonatokat tartalmaznak, amelyek felgyorsítják a gyógyulást.

Meghatározott például, hogy a:

  1. Laktera Rose Oil-nak egy erős antiallergén hatása van, amíg a
  2. Laktera Cactuslim+ súlycsökkentő hatású.
  3. Az olivakivonat a Laktera Omega+ összetevőjeként csökkenti a koleszterin szintet és antioxidáns hatása van.
  4. A fekete áfonya a Laktera Vision+-ban támogatja a látást és az immunrendszert.

 A probiotikus funkcionális élelmiszer, amely nem kapszula hanem por formájában készül, természetes probiotikus funkcionális élelmiszernek számít és fel lehet használni, mint élelmiszert súlyos betegségek esetén, valamint megelőzésre, vagy a kezelés elején, gyorsabb hatást eredményezve. Ilyenek a:

  • Laktera Allergy Free,
  • Laktera Active+,
  • Laktera Nature+
  • Laktera Cactuslim

 

Hogyan lehet megőrizni, tárolni a probiotikumokat?

A régebbi módszerrel történő probiotikumok előállítása révén a probiotikumok folyékony állapotban találhatók meg és csak probiotikus baktériumokat tartalmaznak.

Ezeket hűtőben 0 °C alatti hőmérsékleten kell tárolni, és ez megnehezíti a tömeges alkalmazást.

Az új gyártási módszerek által a probiotikumokat -50° C hőmérsékleten szárítják, és por formájában kerül a piacra.

A probiotikumoknak ez az előállítási módja és azok tárolása szobahőmérsékleten is tárgyát képezi a nemzetközi védelemnek.

Némely aminosavak és szénhidrátok bevonják a laktobacilusokat a fermentáció során, és több mint két éven át 24°C-os hőmérsékleten életben tartják őket.

Egyes francia cégek a probiotikus baktériumokat szintetikus fehérjékkel vonják be.

Melyik időszakban kellene a probiotikumokat fogyasztani?

A probiotikumokat étkezés előtt 30 perccel kell bevenni, hogy a lactobacillus gyorsan a vastagbélre tapadhasson, reprodukálja magát, és kifejtse jótékony hatásait.

Mi az ajánlott adag a probiotikumokból?

Ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el több mint 100.000.000 probiotikus baktériumot vagy telepképző egységet kell bevinnünk szervezetünkbe,

Ez a mennyiség a termékeinknél 2-3 evőkanál porított élelmiszerrel illetve 2-8 kapszulával egyezik meg.

Okozhatnak függőséget a probiotikumok?

A függőség, mint hatás általában vegyi anyagokhoz köthető.

Bebizonyosodott, hogy az emberek minden gyógyszertől és nyugtatótól függővé válhatnak.

A probiotikumok természetes termékek így nem tudnak függőséget okozni.

Az Egészségügyi világszervezet 2012-es határozata szerint a természetes és vegyi összetevők arányát a gyógyszerekben 60:40 arányban kell csökkenteni a természetes anyagok javára, mert sokkal kevesebb káros hatásuk van, és nem okoznak függőséget.

Lehet a probiotikumokat gyógyszerekkel vagy más probiotikumokkal kombinálni?

Az emberek különböző probiotikumokat vehetnek igénybe és kombinálhatják őket bármilyen káros hatás nélkül. A probiotikumok kombinálhatóak gyógyszerekkel is.

Kombinálhatjuk őket függően attól, hogy melyik a leghasznosabb számunkra, betegségtől függően, szezonra vonatkozóan (például immunrendszer erősítő- tavasszal), a választás a munkánktól és regenerációtól is függhet (például abban az esetben, ha túlterhelés veszélye áll fenn).

A probiotikumoknak megelőző hatása van,

  • mivel erősítik az immunrendszert, és
  • csökkentik az esélyét a viszonylag patogén mikroorganizmusok által okozott betegségeknek.
  • A probiotikumok csökkentik a kórokozók befolyását.
Hogyan lehet észrevenni a probiotikumok hatásait?

Szem előtt tartva a betegséget, ellenőriznünk és követnünk kell a klinikai és biokémiai mutatókat.

Gyermekek is fogyaszthatnak probiotikumokat?

Az Európai Unió porított étrend kiegészítőkre vonatkozó követelményeire hivatkozva, a probiotikumokat 1 éves illetve annál idősebb gyermekek fogyaszthatják.

3 éves gyermekek, illetve idősebbek ezeket étrend kiegészítő kapszula formájában is fogyaszthatják.

A probiotikumok gyógynövény kivonatok nélkül, alkalmasak a gyermekek számára is.

Terhes nők is fogyaszthatnak probiotikumokat?

Azok a probiotikumok, melyek nem tartalmaznak gyógynövénykivonatokat, várandós nők és szoptatós anyák számára is alkalmasak.

Számukra viszont a porított probiotikus funkcionális élelmiszerek megfelelőbbek, mivel a kocsonyás kapszulák hasi duzzadást okozhatnak.

A Laktera a leginkább megfelelő termék, mert oldható tejsavas kalciummal, foszfor vegyületekkel és D-vitaminnal dúsított, mely lehetővé teszi ezen elemek gyors és teljes asszimilációját az anya szervezetébe, valamint a baba szervezetében is.

Ez ad védelmet az anyának a fogszuvasodás a csontritkulás és különböző gyulladások ellen.

Milyen hatással vannak a probiotikumok a daganatokra?

A rákos megbetegedések jelentős pozíciót foglalnak el az elhalálozás okai között.

Amerikában a DOLL és PET kutatásai által bebizonyosodott, hogy sok okozója van a rákos megbetegedéseknek, az első helyen különböző élelmiszereket említenek – több mint 35%, a második – különböző fertőzések – mintegy 20%-kal, majd a dohány.

G. Kingston kutatásai azt mutatták ki, hogy a káros baktériumok a bakteroidák vezetnek az epében és a vastagbélben található nagy mennyiségű rákkeltő baktériumok kialakulásához.

A megnövekedett rákkeltő anyagok kialakulása a túlzott fehér cukor, finomított zsír és nitrátok fogyasztásának köszönhető.

A laktobacillusok, bifidobaktériumok és az eubaktérium természetes védőpajzsként hatnak a baktériumokkal szemben, melyek rákkeltő karcinogéneket hoznak létre.

Egyes kutatások azt mutatják, hogy a Lactobacillus bulagricusnak és Streptococcus thermophilusnak van a legerősebb rákellenes hatása, mert szorosan a vastagbélre tapadnak és bakteriocineket bocsátanak ki, melyek gátolják a rákkeltő baktériumok fejlődését.

A szabad epesavak, a koleszterin, a nitrátok és más rákkeltők, oldhatatlan vegyületeket hoznak létre és a szervezet széklettel távolítja el őket.

A Lactobacillus bulgaricus erőteljes rákellenes hatása annak tudható be, hogy csak egyedül ez termel D-(-) tejsavat és ennek a savnak van a legerősebb rákellenes hatása.

Hogy csökkentik a probiotikumok a koleszterin szintet és milyen hatással vannak az érelmeszesedésre?

Az érelmeszesedés alapvetően különböző szív- és érrendszeri betegségek kialakulását okozza.

Lassan alakul ki és nem lehet kimutatni. Hosszú éveken át fejlődik ki. Az érelmeszesedés annak köszönhető, hogy a koleszterin és a trigliceridek az erek károsodását okozzák.

Az évek során megvastagodnak, illetve szűkebbé válnak. A vér nem folyhat át rajtuk, a tápanyagok és az oxigén mennyisége csökken, és ez károsítja az ereket.

A szűkített és vastag erek törékennyé válnak, és ha valami, mint a stressz, fizikai terhelés, stb. megnöveli a vérnyomást, az ér elpattan, a vér kiáramlik és kárt okoz az érintett részen a szívben, az agyban vagy máshol.

Ezáltal a szív leállását, vagy agyvérzést okozhat.

Van néhány mód, melyekkel csökkenteni lehet a koleszterinszintet és a triglicerideket:

– ha telítetlen zsírsavakat, kazeint és aminosavakat, kalciumot, antioxidánsokat, rostokat fogyasztunk, amely megköti a koleszterin oldhatatlan vegyületeit a vastagbélben.

Mindezek a koleszterin csökkentő anyagok megtalálhatóak a probiotikus funkcionális élelmiszerekben, a Lakterában.

Számos kutatás azt jelzi, hogy naponta 25 g Laktera fogyasztása által, a telített koleszterin, a rossz koleszterin és a trigliceridek 1 – ½ egységgel csökkennek egy hónap alatt.

A metabolizmus is visszaáll a normális működésre 5 – 6 hónapig.

 

Milyen hatással vannak a probiotikumok a vérnyomásra?

Megállapították, hogy a probiotikus funkcionális élelmiszer csökkenti a vérnyomást, mivel az hatással van az ACE-gátlókra, és mint már említettük, csökkenti a koleszterinszintet és a triglicerideket.

Muskátli kivonatot adtunk hozzá, amely csökkenti a vérnyomást.

Így a Laktera megsokszorozza a probiotikumok és növényi kivonatok hatását, ezért ez az embereknek lehetőséget ad arra, hogy csökkentsék a vérnyomást hosszú ideig anélkül, hogy bármilyen káros hatások lépnének fel.

Hogyan gyógyítják a probiotikumok a májat?

A probiotikus funkcionális élelmiszer, a Laktera, elősegíti a máj működését.

  1. Először is csökkenti a koleszterinszintet és a triglicerideket, és véd a steatosistól,
  2. másodszor, ez tartalmazza az összes pótolhatatlan és pótolható aminosavakat, melyeket a máj termel, és így megkönnyíti a feladatát, mivel ezek az aminosavakat a laktobacilusok állítják elő.
  3. Harmadszor, a rothasztó folyamatok csökkentése a vastagbélben, ezáltal már a kevésbé toxikus termékeket kell a májnak ártalmatlanítania.
  4. Negyedszer, bebizonyosodott, hogy a probiotikus baktériumok és különösen a termékeink, 6-8 hónapig tisztítják a vírusoktól és a baktériumoktól a szervezetet.

Kutatásaink azt mutatják, hogy a termékeknek kedvező hatásai vannak a hepatitis A, B és C- eseteiben. Valószínűleg ez annak a ténynek köszönhető, hogy ezek az élelmiszerek stimulálják az immunrendszert.

Megállapították, hogy a probiotikus funkcionális élelmiszereknek antiallergén hatása van, mivel megvédik az antigének áthelyeződését a vérben.

Megnöveltük az antiallergén hatást és kidolgoztuk a Laktera Rose Oil terméket, amely a híres bolgár rózsaolajat tartalmazza, s mivel antiallergén hatása van, méregteleníti a szervezetet.

Kutatásaink azt is kimutatják, hogy ez a termék jó allergiás bronchitiszre, bronchiális asztmára, szénanáthára, stb.

Nincsen káros hatása, és ellentétben a gyógyszerekkel, az emberek hosszabb ideig fogyaszthatják, megszakítás nélkül.

Milyen hatással vannak a probiotikumok az immunrendszerre?

Az immunrendszer több mint 80%-a az ember hasüregében található. Ez a “második agy” a szervezetben, és az a feladata, hogy megszervezze és támogassa annak védelmét a kórokozók ellen, melyek különböző betegségeket okozzák.

Ha a “második agy” jól működik, az emberek hosszabb ideig élhetnek, minden gond nélkül.

Megállapították, hogy a probiotikus baktériumok serkentik az immunrendszer működését, mivel fokozzák a falósejtek, limfociták, immunglobulinok aktivitását, melyek antidotumok és interferonokként működnek, védenek a vírusok, bacteriocins baktériumok ellen.

Növelik a citokininek termelését. Így megerősítik az immunitást különböző betegségek ellen, így az emberek képesek a stresszel és a feszültséggel harcolni.

A probiotikus baktériumoknak rá kell tapadni a vastagbélre, hogy kifejtsék hatásukat.

Mint korábban már említettük, a Lactobacillus bulgaricusnak ez a legkiemelkedőbb képessége a többi ismert probiotikus baktériumokkal szemben.

Mi az eredeti bolgár élesztő, amely a savanyútej előállításához szükséges (joghurt)?

A ma ismert joghurt – a bolgár savanyú tej – olyan erjesztett tejsav termék, mely a Lactobacillus Delbrueskii bulgaricus és Streptococcus thermophilus élesztő hatására jön létre.

A 2003-as Világélelmezési szervezet Codex Allimentaris Standard szerint, az eredeti bolgár joghurtnak rengeteg élő baktérium sejtet kell tartalmaznia a két mikroorganizmusból, és egy adott illattal, ízzel, állaggal, bizonyos biológiai tulajdonságokkal kell rendelkeznie. A két mikroorganizmus, melyből az eredeti termék készül, külön és függetlenül egymástól él a természetben.

A szimbiotikus képességük csak a tej erjesztése által keletkezik. A folyamat során ezek támogatják egymást.

Lactobacillus bulgaricus gyorsabban termel több aminosavat, mert nagy fehérje lebontó képességgel rendelkezik.

Ezek az aminosavak elősegítik a Streptococcus thermophilus gyors újratermelését. A maga részéről a Streptococcus thermophilus több piroszőlősavat és széndioxidot szintetizál, illetve más anyagokat formál, melyek viszont ösztönzik és támogatják a gyors Lactobacillus bulgaricus reprodukcióját.

A termék, mely  a két baktérium együttműködése után jön létre, különleges tulajdonságokkal rendelkezik és eltér a többi tejsav terméktől illatával, állagával, savtartalmával, stb. A jó baktériumok könyebben áthaladnak a gyomor és bél környezetében és egy második, baktériumokat reprodukáló folyamat megy végbe a vastagbélben. Az eredeti joghurtnak több jótékony hatása van mint a többi tejsav terméknek, egyedi tápérték tulajdonságai melett melyeket már megemlítettünk.

Lactobacillus bulgaricus D-(-)-tejsavat termel, és erősebb immunstimuláló, antikarcinogén, antibakteriális, stb. hatása van a többi laktobacillushoz képest.

A D (-)-tejsavnak nemkívánt hatásai lehetnek az anyagcserére, ha az emberek több, mint 100 mg / testsúly kg fogyasztanak. Ezt a hátrányt ellensúlyozza az L (+) tejsav mely Streptococcus thermophilus által termelődik.

Így alakul ki az egyensúly. A bolgár joghurt és a többi tejsav termékek tartalmaznak D-(-)-tejsavat, mely 30%- 50%-át képezi a teljes tartalomnak.

Ezek a kiegyensúlyozott termékek fogyaszthatók gyermekek és időskorúak által is anélkül, hogy  káros hatásaik lennének.

Engedélyezettek a termékeink?

Minden általunk gyártott probiotikus termék védjeggyel szabadalmaztatott és nyilvántartásban van Genfben.

A technológiai dokumentációk hitelesítve vannak az Bolgár Országos Higiéniai Központ által. A termékek export bizonyítvánnyal vannak ellátva az Bolgár Egészségügyi Minisztérium által.

A termelésben engedélyezett integrált minőségi és élelmiszer-biztonság rendszer ISO 22000 – 2005 van bevezetve.  

Ellenőrzés alatt van minden beérkező alapanyag – kapszulák, tej, csomagok, növényi kivonatok és olajok, mivel ezek is euro tanúsítvánnyal rendelkeznek. A termékek klinikailag tesztelve voltak a Katonai Orvosi Akadémia által, Szófiában, “N. Pirogov “nemzeti orvostudományi sürgősségi intézet által, orvosi egyetemeken Szófiában és Várnában.

A Lactobacillus bulgarikus törzsek eredetiek és nyilvántartásba vannak véve a cseh nemzeti mikroorganizmus és sejttenyészeti bankban.

A termékek már elemezve és hitelesítve vannak laboratóriumok által, és nem tartalmaznak tartósítószert, genetikailag manipulált mikroorganizmusokat.

Aminosavak mennyisége a probiotikus élelmiszerben ( mg/g )

Eszenciális

Nem Eszenciális

Lizín

Fenil alanin

Triptofán

Glutaminsav

Alfa Aminoadipic Sav

Prolin

Valin

Leucin

Tirozin

Cisztein

Isoleucin

Alloisleucin

Treonin

Methionin

Alanin

Glicin

Histidin

Hydr Porlin

Serin

Alfa AminoButric Sav

Aspartic Sav

Tudjon meg még többet

 
Laktózérzékenység csökkentő hatás 30 nap alatt
 
e-mailben küldjük a részleteket
Hozzájárulok, hogy a jövőben e-DM levelet kapjak és elolvastam az ASZF-t
Nem küldünk SPAM leveleket, csak probiotikummal kapcsolatos információkat.

You have Successfully Subscribed!